Pihtije

Pihtije (Recept)

Pihtije su obavezno zimsko meze i služe se uz kiseli kupus i presnu pogaču. U današnje vreme, samo se na selu pripremaju pihtije kod kuće zato što priprema iziskuje dosta vremena, a i zato što ih možete naći u skoro svakom tradicionalnom restoranu u Srbiji.

Pihtije – Sastojci:

  • 1 svinjska kolenica
  • 2 teleće noge
  • 200 g suvog svinjskog mesa
  • 3 čena belog luka
  • so
  • 2 litara vode

Pihtije – Priprema:

  1. Kuvati kolenice i noge u vodi tri sata dok se meso skroz ne odvoji od kostiju (kosti dajte svom psu, ako ga imate). Dodati suvo svinjsko meso i kuvati još dva sata. Dodavati vodu po potrebi.
  2. U skuvane pihtije dodati istucani beli luk i posoliti po ukusu. Prohlađene pihtije (nakon 15 minuta) sipati u 10 tanjiram sačekati da smesa postane želatinasta i ostaviti na hladnom mestu.
Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *