Pihtije (Recept)
Pihtije su obavezno zimsko meze i služe se uz kiseli kupus i presnu pogaču. U današnje vreme, samo se na selu pripremaju pihtije kod kuće zato što priprema iziskuje dosta vremena, a i zato što ih možete naći u skoro svakom tradicionalnom restoranu u Srbiji.
Pihtije – Sastojci:
- 1 svinjska kolenica
- 2 teleće noge
- 200 g suvog svinjskog mesa
- 3 čena belog luka
- so
- 2 litara vode
Pihtije – Priprema:
- Kuvati kolenice i noge u vodi tri sata dok se meso skroz ne odvoji od kostiju (kosti dajte svom psu, ako ga imate). Dodati suvo svinjsko meso i kuvati još dva sata. Dodavati vodu po potrebi.
- U skuvane pihtije dodati istucani beli luk i posoliti po ukusu. Prohlađene pihtije (nakon 15 minuta) sipati u 10 tanjiram sačekati da smesa postane želatinasta i ostaviti na hladnom mestu.
Please follow and like us: